Karakter

Mijn dochter en ik. Behalve een weelderige haardos en groene ogen hebben wij ook een pittig karakter gemeen.

Gisteren was ze boos. Haar best friend forever had haar onlangs een mooie kamerplant met zelfgemaakte pot cadeau gedaan. Zorgen voor, is (nog) niet de sterkste kant van onze oudste. Misschien is dat omdat er nog te goed voor haar wordt gezorgd. Wie zal het zeggen. Toen de plant het liet hangen, heb ik het levensvatbare maar verslenste deel op de composthoop gegooid en de cache-pot op het terras laten staan omdat een andere taak plots dringender en belangrijker was.

Ik rook weleens (=heel af en toe) een sigaretje en dropte zonder erbij na te denken twee maal assen in de mooie bloempot zonder bloem op ons terras. Dat had ik niet mogen doen want ze heeft het gezien. Toen ik gisteren thuis kwam, werd ik onmiddellijk tot de orde geroepen. Dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten nadat je een hele dag in de weer en een paar uur in het verkeer bent geweest. Ze was echt kwaad. “Ik kak toch ook niet in jouw schoenenkast”. Die zat. De preek ging van de pot naar de assen en wat eraan voorafgaat, het roken. Dat het mijn luie darmen activeert vindt zij maar flauwekul. Ze vermoedt dat er betere medicijnen bestaan dan een nicotinestok. De meest fervente van de anti-Tabak lobby woont bij ons in huis. Zoveel is zeker.

Ik heb onmiddellijk de pot netjes schoon gemaakt en hem samen met enkele sorry’s overhandigd. Nadat ze hem droog in ontvangst nam en de deur van haar kamer zonder planten dicht deed, maakte ik een vreugdesprongetje. Op een dochter met een straf karakter kan een moeder alleen maar fier zijn.

Ze had die dag al flink standgehouden toen de hele klas inclusief leerkracht hadden beweerd dat Auschwitz in Duitsland in plaats van Polen ligt. 

21 april 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s