Een blauwtje gelopen

Deze Mie heeft weer eens een blauwtje gelopen. Dat ging zo. Een dienst moet twee medewerkers missen en dat geeft problemen in de bezetting. Ik moet dat oplossen. Geen nood, ik doe dat graag. Als dat met perspectief op langere termijn kan, zal ik het niet laten. Ik wil niet elke week hetzelfde probleem oplossen. Er is genoeg werk en niet altijd veel tijd.   

Eén van de bazen had overleg met de dienst maar ik had nog geen info en zocht mijn eigen weg. Het onthaal kan tijdens schoolvakanties wanneer er geen vergaderingen zijn en weinig bezoekers, gesloten worden. In de plaats voorzie je een toestel met instructies. Applaus krijg je hiervoor niet in een organisatie die staat voor klantvriendelijkheid en kwaliteitsvolle dienstverlening.

Ik houd rekening met, overleg en informeer. Ik maak een aankondiging, koop een gepast aankondigingsbord en werk af. Klaar. De vakantieplannen zijn afgerond. Ik kan op reis.

De laatste werkdag duikt dezelfde baas op voor een briefing. “We gaan het nog even uitstellen”. Mijn ogen schieten vuur en er komt een godverdomme uit mijn mond. “Waar moet ik vandaag nog volk zoeken om de receptie te bemannen?”. De ontvanger, een fijne man met veel geduld die aanvoelt dat met dat van mij niet te sollen valt, sust. “Ja, maar wacht”  “Nee, ik wacht niet. Hoe moet ik dat nu nog regelen?”. “Ja, dat zeg ik net, wacht even, als we nu eens, …” Ik luister niet echt tot ik hoor dat het misschien nog zal lukken. Er moet nog dit en dit en dat. Ik houd een pen in aanslag, luister en noteer. “We gaan het toch doen zoals jij het wilt.”

Ik laat beteuterd zien wat ik al gemaakt heb. Een mooie aankondiging in plexihouder. Voor niets. Het is niet eens mijn taak. We hebben immers een professionele lay-outster in dienst en het materiaal deugt ook niet. Ik beloof mezelf, dat ik het materiaal terug naar de winkel breng en hoop mijn geld terug te krijgen. Niet dus. Het wordt een waardebon.

Ik heb weer een blauwtje gelopen. Maar ach, we gaan het doen op mijn manier en we kunnen eruit leren. Als iemand kantoorbenodigdheden nodig heeft, geef me een seintje. Ik heb nog een bon en ga me een tijdje gedeisd houden.

25 maart 2016

3 reacties op ‘Een blauwtje gelopen

 1. Annemie,…. ik had die plexi kunnen gebruiken voor mijn grafische opdrachten op school. Toch wel knap hoe je liefdevol kritisch naar jezelf kan kijken hoor! Goeie leerling! Doe zo voort En fijn weekend!

  Like

 2. Annemie heb je je al ooit afgevraagd waarom men een “blauwtje” lopen zegt? Waarom geen “groentje”? Of een “roodje”? Ik kijk al uit naar een sublieme tekst van jou over dit item!

  Like

 3. Initiatief nemen, check.
  Oplossingsgericht denken, check.
  Plannen en organiseren. Check.

  Als die bon gebuikt moet worden… Schakel dan je netwerkvaardigheden in en maak iemand gelukkig!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s