Iedereen vogel

Ik werk op een dienst met allemaal vrouwen. Het is niet anders. De oudste dame gaat binnenkort op pensioen. Ze is zot van vogels en kent er een pak. Om dat te kunnen, moet je veel tijd in de natuur doorbrengen. Een luidruchtige aard zal wellicht niet helpen.

Onlangs kreeg Frie van ons een bos bloemen. De bloemist voegde er een vrolijk detail aan toe dat de jarige onmiddellijk herkende. Als een volleerde ornitholoog onderwees ze ons over het type, de familie en belangrijkste kenmerken. Alleen het bouwjaar ontbrak maar ze leven misschien ook niet zo lang. Dat moet ik haar bij gelegenheid eens vragen. Interesses van mensen moeten gestimuleerd.

We hebben nog talent op de dienst. Twee andere medewerksters zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in de menswetenschap. Zij hebben niet veel aanmoediging nodig. Ze prikkelen zichzelf en ik moedig hen daarin aan. Een tijd geleden kochten ze al een gigantische vogelencyclopedie. We wisten toen nog niet hoeveel kennis er al was en beseften later dat onze collega het boek zelf had kunnen schrijven. Geen geschikt cadeau dus. Ander en beter. Onze karakterkundigen hadden snel een nieuw plan.

Op de Totemzoeker vonden ze voor ieder teamlid de gevederde evenknie. Eén vogel, één collega, één foto voor elke maand van de verjaardagskalender. Zo zal onze jonggepensioneerde ons nooit meer vergeten. En wij hebben ons kostelijk geamuseerd bij de zielenleer. Ik blijk trouwens een Smelleken. Die is dapper, doordacht, geduldig, lenig en snel . Daar kan ik wel mee leven.

Het is een goede teambuildingactiviteit. Moet je ook eens doen.

27 april 2016

f96a95180d313a3de0192375dbfe4234

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s