Madammenspeeltijd

Soms moet je even zoeken naar een extra hobby . Het kan snel te veel zijn of te weinig. Te hevig of te mak. Soms is het gesloten. Of heb je geen zin. Of krijg je niemand anders mee. Het is altijd wat maar voor alles is er een oplossing. Deze is hel simpel.

  1. Je zoekt enkele gelijkgezinde zotte dozen.
  2. Je benoemt de natuurlijke leidster of diegene die het meest bedreven is in spreadsheets maken tot voorzitster van de club.
  3. Zij stuurt een doodle uit en maakt een kalender op. Op die kalender staan enkel vrijdagavonden want dan wil moederlief eens wat anders dan met haar carrière en huishouden bezig zijn.
  4. Je spoelt samen de zware werkweek en het fileleed door met bubbels en wijn. Sinds iemand beweerde minder hoofdpijn te hebben van Gin tonic kan het ook zo.
  5. Een beurtrol regelt de locatie en gastvrouw zodat de kosten voor spijs & drank worden gedeeld.
  6. Er zit geen man en dus zeker geen Bob in het gezelschap en dus ga je per fiets of gebruik je je voeten. De handen zijn bij mijn weten nog niet nodig geweest. Zo erg is het nu ook weer niet.
  7. Je koopt een spel kaarten en je speelt kleurenwiezen. Een Chinese vrijwilliger noteert de score. Het reglement ligt binnen handbereik. Het kan geconsulteerd maar niet bediscussieerd worden.
  8. Je onderhandelt en bluft dat het geen naam heeft en je zorgt dat je wint. Denk er ook aan. Meestal heb je een kompaan. Durf op haar te vertrouwen als ze te vertrouwen is natuurlijk.
  9. Op regelmatige tijdstippen moet iemand het zoo(i)tje ongeregeld bij de les houden. Kwestie van de volgende dag niet verlegen te worden als er wordt gevraagd hoeveel spelletjes je hebt gespeeld.
  10. De volgende dag ben je welgezind en op de hoogte van alles wat je moet weten in een dorp.

Misschien ook iets voor jou?

WP_20160319_002

Een reactie op “Madammenspeeltijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s