Vakantieplannen (3)

“Are you here for a holiday?” vroeg de politieman mét stiff upper lip op de luchthaven van Newcastle. Zijn ogen waren gericht op mijn identiteitskaart. Mijn blik ging naar mijn stapschoenen en wandelrokje dat eigenlijk een broek is. Niet echt gepast voor een  congres of ander feest. Maar ach, ik waardeer zijn interesse en die van alle anderen op onze weg.

Het plan was een 7-daagse staptocht in het hoge noorden van en dwars door Engeland van coast to coast. In ons geval van de Ierse zee naar de Noordzee. Het kan ook omgekeerd maar dan heb je meer wind op kop en dat is alleen maar goed voor mijn kapsel.

Keizer Hadrianus liet er een verdedigingsgordel met forten bouwen tegen de barbaren die nooit gekomen zijn en dus blijft er nog flink wat van overeind. Sinds 2003 is er een Hadrian’s Wall footpath en moet je eigenlijk nooit de weg zoeken. Volg de eikel en dat was voor alle duidelijkheid een kenteken en zeker niet iemand uit mijn uiterst aangenaam gezelschap.

Van heinde en verre komen wandelaars langs de Romeinse muur stappen. Erop mag uiteraard niet. Don’t walk on the wall. Walk the line langs prachtige heuvellandschappen, mooie vergezichten, kleurrijke bloemen, en heel veel schapen en koeien. Beware of the bull.

Ik ben de tel kwijt geraakt van het aantal keren “Are you walking the wall?”. Alleman wil weten in welke richting je gaat en van waar je bent. Wij hadden alles in onze rugzak maar een goede gids toonde ook de weg naar de beste pubs en andere verrassingen. Aan iedereen die het ook wil doen; “Waar wacht je op?”  Ik geef je een plan.

Dag Van Naar Afstand Logies
1 Maakt niet uit Newcastle Hotel
2 Bowness-on-Solvay Beaumont 18 km Kamperen
3 Beaumont Irthington 21 km Kamperen
4 Irthington Banks 13 km Kamperen
5 Banks Bardon Mill 22 km B&B
6 Bardon Mill Chollerford 17 km Kamperen
7 Chollerford Horsley 26 km Hostel
8 Harlowhill Wall’s End 18 km Hotel

 Mijn voeten stonden na een dikke week terug op Belgische grond naast 3 vuile scoutskampkoffers. Gelukkig bleef mijn hoofd iets langer tussen de schapen en koeien op het Handrian’s wall path. De kunst van het leven is immers thuis te doen alsof je op reis bent.

 

Advertenties

2 reacties op ‘Vakantieplannen (3)

  1. Je kan het echt nog Annemie! Dus dit is iets voor mij voor volgend jaar? Als de knieën helemaal van Mezelf zijn? Hou je de documentatie ? Vandaag voor het eerst 15′ flink doorgestapt zo SER krukken. Aan zee. Ik vorder. Doei! Mips

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s