Minder beter doen

Soms ben ik het sterkste wijf ter wereld, soms ben ik een kwartelei. Die is niet van mij maar van Griet Op De Beeck. Het sterkste wijf in mij, wil veel dingen doen. Het kwartelei doet die helaas niet altijd goed. Haast en spoed weet je wel.

Ik heb zoals iedereen veel rollen die ik naar godsvrucht en vermogen en met vallen en opstaan probeer te vervullen. Toen ik dinsdag voor een paar dagen van huis vertrok, dacht ik alles goed geregeld te hebben maar dat bleek niet het geval.

De bestemmingen waren Brussel (voormiddag), Antwerpen (namiddag) en Groningen (avond en 2 dagen). Ik kwam in Schaarbeek aan maar werd aan de Grasmarkt verwacht. Het is slechts 4 kilometer verschil maar om 9u. ‘s morgens ben je sneller als je slentert. Ik kwam uiteraard te laat. In Groningen moest ik helemaal niet zijn. Voor een opleiding aan het Bert Hellingerinstituut reserveerde ik snel-snel een B&B in de buurt. Slim, dacht ik. Ik reed 370 kilometer doorheen het mooie Nederland zoals Jan Mulder wellicht vaker doet. Misschien zou het mij ook scherpe analyses, lyrische taal en (een) karakter(-kop) opleveren. Ik was blij dat ik er was maar de blijdschap was van korte duur. Wanneer ik voor het slapen gaan, nog even mijn papieren ter hand neem, stel ik vast dat de opleiding niet in Groningen maar nabij Utrecht doorgaat. Ik zit 170 km te ver. Jezus. Niet slim van mij. Ik ontbijt in de auto en manoeuvreer me door een dramatische ochtendspits om (je raad het al) te laat te komen. Eerste les; doe eens wat minder en doe beter.

Ik houd het twee dagen vol omdat het niet anders kan. De training slorpt me immers helemaal op. Vrijdagavond val ik haast in slaap tijdens een geveild diner voor het goede doel. De volgende dag moet (ja nee, ook wel mag) er weer veel gedaan worden; joggen, boodschappen doen, wassen, drogen, snoeiafval naar het containerpark brengen, met zoonlief naar een voetbalmatch en zo veel meer. Wat gedaan is, is gedaan. Die is ook niet van mij maar van Gonda. Vandaag doe ik niets … behalve joggen, voetbaltenues wassen, strijken, stoofvlees maken, bloggen, wandelen en nog van alles.

Wacht.
Stop.
Neem een blad.
Teken een cirkel.
Teken het taartdeel voor de tijd die je in WERK hebt gestoken.
Teken het taartdeel voor de tijd die je besteedde aan ZORG.
Teken het taartdeel voor de tijd  die over was voor ME TIME.

Wat valt op? Wat is goed? Wat kan beter?
Voor mij is het best OK. Ik zet MOETEN om in MOGEN en wil gewoon veel. Misschien moet ik eens proberen trager te haasten en dan hopen niet te laat te komen.

 

Advertenties

Een reactie op “Minder beter doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s