Plooifiets

Er zit een plooifiets in mijn hoofd en dat is niet zo handig. Hij hoort eigenlijk onder mijn achterwerk. Het idee verdween even naar de achtergrond, toen een collega onlangs zijn vingers per ongeluk tussen zijn opklapbare tweewieler stak. Dat zou mij ook kunnen overkomen. Toen één van mijn wandelende spiegels me terug gaf dat ik er moe uitzag en een collega glunderend vertelde dat hij een vouwfiets had gekocht, kwam het vervoermiddel weer in gedachten voorbij. Ik zat er nog steeds niet op. Gisterenavond ging ik naar Anton Walgrave. Het eigenzinnig songwriterstalent doet niet meer mee aan het commerciële circus. Hij gaat liever op zoek naar de essentie en geeft enkel nog huiskamerconcerten. In dit geval op de Trolieberg. Niet bepaald de drukste buurt van Leuven. Zo zat ik bij warme mensen in de sofa met een Walt gin-tonic in de hand. Twee gitaren, een prachtige stem en een reeks pedalen en knopjes. Bindteksten over authenticiteit, duurzaamheid, solidariteit, diversiteit en yoga. Op blote voeten. Voel je het komen? Juist. Die mannen waren daar met de plooifiets en een beetje met de trein. Als die dat kunnen met hun materiaal, is er eigenlijk geen excuus meer. Muzikanten krijgen op de meest onmogelijke momenten een ingeving van muziek of tekst. In mijn hoofd ontstond dit stukje. De zanger verwees naar de film Falling down. Ik voelde me even Michael Douglas en droomde dat de mottige neonverlichting in de file op de Mechelsesteenweg ter hoogte van Kampenhout Sas me te veel werd. Ik stapte uit en marcheerde over de brug. Net op tijd bedacht ik dat ik moest sturen en trappen. Ik vouwde mijn mindset op en klapte een beter idee uit. Zou de Kerstman ook plooifietsen hebben?

7 reacties op ‘Plooifiets

 1. Tiens, de plooifiets is een ideaal kertspakketje wegens mogelijks passend onder de boom. een niet plooibare fiets en een kerstboom zijn niet compatibel.
  Enne, dank voor de link naar Anton Walgrave. (PS : het is wel altijd weer prutsen als een link niet in een part venster opent, omdat je dan, zeker voor muziek, niet kunt combineren tussen verder lezen en luisteren).

  Geliked door 1 persoon

 2. Dag Annemie,

  Ik moest meteen glimlachen bij de eerste zin… ik droom al zo lang van een plooifiets en meer specifiek zo’n bromtom. Jo, mijn partner wordt er zenuwachtig van als ik weer mijn droom hardop uitspreek! … waarvoor zou je die wel gebruiken zegt hij… tja… hij zit in mijn hoofd… vroeg of laat …

  telkens als je nieuwste stukje binnenkomt, lees ik het meteen en met veel plezier. Fijn om te zien hoe je telkens een andere insteek kiest, dichtbij en heel vaak zo herkenbaar!

  Vrijdag was ik met Gonda op een feestje, ze vroeg me of ik je nog gecontacteerd had. Nee, dus.. maar ik vertelde over je blog die ik volg… en reageer je dan op die blogs, vroeg ze… ook hier was het antwoord negatief.

  Dus dacht ik, toch even doen… fijn je te lezen, en nog meer fijn hoe je je droom in daden omzet…. zou een beetje meer van jou willen hebben! 🙂

  lieve groet, Karla

  >

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s