Ziek

Het is me dit jaar (we zijn 40 dagen ver!) al twee keer overkomen. Ziek zijn. Straffer nog. Ik ben zo het nieuwe jaar begonnen. Op oudejaarsavond hoorde ik in bed te liggen maar bleef ik hoestend en snotterend rondlopen om luchtkussen te geven in de overtuiging anderen niet aan te steken. Een gezond en gelukkig 2017. Smak smak smak. Bij het begin van de volgende maand deed ik het nog eens over. Nog beter deze keer. Al kies je dat natuurlijk niet. Het overkomt je. Overdondert je ook. Platte batterij. Slappe vod. Alsof je net niet dood gaat. Zo zielig. Het enige waar ik in geslaagd ben, is geen alcohol te drinken waardoor die Tournee Minérale al voor één derde is gelukt. Ik heb in die periode trouwens ook geen chocolade aangeraakt. Is dat een uitdaging die nog moet komen? Misschien na de Dagen zonder vlees van volgende maand? Ik heb mijn deel ‘ziek zijn’ voor dit jaar wel gehad. Het kan nu alleen maar beter. Ik ben gestart met een stevige vitaminekuur. Een inenting tegen griep behoorde ook tot de mogelijkheden maar daarvoor moet ik wachten tot de zomer weeral voorbij is en die mag volgend jaar heel lang duren. Ik moet er wel bij vertellen dat ik het geluk heb, ziek te mogen zijn. Eerst spartel ik natuurlijk tegen. Ik strijd graag met mezelf. Eens ik me heb overgegeven (excuus) neemt manlief zonder aanmoediging de touwtjes nog meer in handen. Kinderen zijn op hun best als mama’s ziek zijn. Op het werk mag ik ook ziek zijn. Bij het eerste ziektebriefje volgt een ‘Laat je goed verzorgen’ en ‘Ziek maar goed uit’. Bij het tweede briefje antwoorden ze ‘Kom ons vooral niet aansteken’ en vermelden ze dat ik zeker mijn mails niet moet beantwoorden. Jammer voor al die steunbetuigingen die je zo pas leest nadat je ze wel nodig hebt. En eigenlijk hebben ze gelijk want door te gaan werken;

 • Maak je het erger
 • Steek je anderen aan
 • Ben je minder geconcentreerd
 • Maak je fouten
 • Duurt het langer vooraleer je hersteld bent.

Het is helemaal geweldig als collega’s en leidinggevenden bij werkhervatting;

 • Informeren hoe het gaat
 • Tijd geven om er terug in te komen
 • Ruimte geven om de agenda en e-mails bij te werken
 • De meest dringende zaken al hebben overgenomen of opgelost.

Ik heb het geluk goed omringd te zijn en ziek te mogen zijn. Dat lijkt me goed voor een gezond en gelukkig jaar, meer weerstand en veel werkgoesting.

5 reacties op ‘Ziek

 1. Las lekker weg. Tot die laatste zin… ‘Dat verhoogt misschien ook de weerstand met zeker de werkgoesting.’
  Na drie keer snapte ik hem nog niet. Zou het te laat zijn op de zaterdagavond om hem te kunnen begrijpen, zeker na een paar pintjes? Of zou het een Vlaamse uitdrukking zijn die ik niet vat? Is het een typ(e)fout? Help!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s