Sri lanka

Reizen is een driedubbel plezier: verwachting, avontuur en herinnering. Het grootste avontuur dat je kunt beleven is om het leven van je dromen te leven. Manlief weet het altijd spannend te houden. Terwijl ik vorig jaar al een half leven wist dat ik naar Santiago de Compostela wilde stappen, besliste hij pas drie maanden geleden welke bestemming zijn rondreis kreeg. Aanvankelijk wilde hij ook naar Santiago de Compostela stappen maar hij stapt niet graag zonder mij en iemand moet onze kinderen in de gaten houden. Azië interesseerde hem wel. Maar waar begin je? Hij overwoog Myanmar, Laos en Vietnam. Hij koos uiteindelijk voor Sri Lanka. Een mooi land met vriendelijke mensen en sinds enige tijd ook veilig. Dachten wij. Hij maakte een plan en zou in drie weken het hele eiland zien. Een grote hernia een maand voor afreis strooide bijna roet in het eten. Eind vorige maand kon hij wonder boven wonder toch vertrekken. Al moest hij noodgedwongen zijn traject aanpassen. Via sociale media konden we zijn doen en laten volgen en kregen we mooie foto’s en leuke verhalen. Halfweg de reis werd in Sri Lanka de noodtoestand uitgeroepen na zwaar etnisch geweld. Het reisplan werd nog eens aangepast. Een boeddhistische chauffeur kwam om na verkeersagressie door moslims. In Kandi werden honderden huizen in brand gestoken. Uit schrik voor geweld op het hele eiland gold een avondklok en blokkeerde de overheid alle sociale media om de propaganda te stoppen. Gedaan met prentjes en praatjes. Niets meer. Geen Facebook, Messenger, Instagram, Whatsapp, enz… meer. Eventjes leek het erop dat ze de fotodagboekapp Journi waren vergeten af te sluiten maar al snel kwam er ook via die weg niets meer door. Old school mailen was de enige manier om in verbinding te blijven. Hoe romantisch is dat. Skype lukte een beetje. Dit weekend komt hij terug thuis en zal hij veel kunnen vertellen. Ik vermoed dat hij nog terug zal willen gaan en hoop dat we dat samen kunnen doen. Het is altijd iets. Het was goed en je wil meer. Of. Je hebt niet alles gezien en je wil nog een keer. Over enkele weken ga ik de Portugese route naar Compostela stappen. Ik kijk ernaar uit maar eerst bijbabbelen. Misschien wil ik in de toekomst wel gaan stappen in Azië.

3 reacties op ‘Sri lanka

 1. Hey Annemie,

  Weer mooi geschreven.

  En voor jou ook mooie vooruitzichten, niet? Van waar vertrek je, vanuit Porto of vanuit Lissabon? En wanneer vertrek je?

  Sorry voor al die vragen hoor, maar als ik het woord “ compostela “ ergens hoor of lees, begint het bij mij al te kriebelen.

  Ik wens je alleszins heel veel succes toe en maak je hoofd maar eens goed leeg. Kan goed doen.

  Nog een fijne zondagnamiddag. ( tenminste als je dit nu moest lezen ) Je moet niet onmiddellijk antwoorden. Geniet maar eerst van je man en van zijn verhalen.

  Groetjes.

  Dirk.

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Annemie
  Grappig om te horen dat je ook de camino portuges gaat lopen. Bert en ik starten onze wandeling 27 april in Porto.
  Groetjes en veel wandelplezier Kitty en Bert van der Steen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s