Kleine en grote gelukskes

Wie laat er nu zijn kinderen alleen? Euh, twee derde is meerderjarig. Ze zijn goed opgevoed en heel zelfstandig.

Wie gaat er nu hiken als ze al een druk leven leiden? Euh, we zijn niet zo goed in stil zitten en hebben het daarom misschien juist nodig. 

Waar stappen jullie naartoe? Compostella? Euh, had gekund maar niet deze keer. De Mullerthal Trail in Luxemburgs Klein Zwitserland. In 2014 gecertificeerd met het label Leading Quality Trails – Best of Europe. 

Is het coronaproof? Euh, het kan niet beter. We komen geen kat tegen en zijn voortdurend in openlucht. Zelfs naar het toilet gaan, enfin ja, je weet wel. 

Waarom doe je dat? Wat wil je ermee bereiken? Euh, vrijheid, avontuur en ontelbare kleine gelukskes. In willekeurige volgorde? Perfect inpakken. Leven op je eigen ritme. Opstaan, eten en slapen wanneer je wilt. Een goedendag van een kruisende wandelaar. Een prachtig uitzicht. Mooie wolken. Een dorp met café dat open is nadat je er enkele hebt gepasseerd zonder. Kleurrijke bloemen. Vogels die zingen. Machtige rotspartijen. Appelcider of Berdorf kaas van de streek. Fladderende vlinders. Zonneschijn na regen. Een rustige slaapplek. De regen op je tent. Een picknickbank naast een natgeregende tent. Een gevriesdroogde maar goed gekruide maaltijd. Franbozen en bosbessen langs de weg. Een bankje. Manlief die onderweg koffie zet of tekent. Een fris biertje na een lange tocht, als de tent er staat en (ach waarom niet) bij het eten. Een Italiaanse cappuccino als je hem niet verwacht. Soep als het regent. Een goed boek. Een verkwikkende douche. Als een blok in slaap vallen. Gewekt worden door de vogels. Elkaar zo vaak als je wil, vertellen hoe geweldig het is. Zo kan ik nog uren doorgaan. 
Zin om er ook voor te gaan? Neem een rugzak, tent, matje, slaapzak en voldoende eten en je kan zo vertrekken. De route is prima aangegeven. 
Verwen je vooraf met een klassiek vijfgangenmenu in Hotel Kinnen in Berdorf. Je zal de hele weg denken aan de hemelse smaak van de champagnesorbet in zilveren kommetje. 

Etappe 1 Berdorf naar Born 28 KM Camping Salzwaasser

Etappe 2 Born naar Echternach 25 KM Camping Officiel

Etappe 3 Echternach naar Consdorf 23 KM Camping La Pinède

Etappe 4 Consdorf naar Larochette 28 KM Camping Auf Kengert.

Etappe 5 Larochette naar Consdorf  30 KM Camping La Pinède

Etappe 6 Consdorf naar Berdorf 18 KM of 150  KM in 6 dagen. 

Slaap nog een laatste keer tussen de koeien in B&B Roudenhaff en rijd voldaan naar huis. 
De kleine gelukskes moet je niet najagen maar dankbaar ontvangen. Thuis komen in een gepoetst huis en met hele gezin  prosecco drinken en sushi eten voor je huwelijksverjaardag, dat is misschien te danken aan die opvoeding. Met veel dank aan mijn grote gelukskes. 

Een reactie op “Kleine en grote gelukskes

  1. Dikke proficiat met die huwelijksverjaardag Annemie en Tom! Goe bezig en doe zo voort 😉👍👏.
    Die Luxemburg treil staat ook op mijn Verlanglijstje. Iedereen is er even enthousiast over. Maar eerst dus de Refugee Walk einde september. Stap je niet mee?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s