Clubjes

Net op het moment dat ik me dreig dood te werken, moet ik de ene keer een restaurantbezoek met een vriendin annuleren omdat zij ziek is en zegt vandaag mijn schoonzusje af voor een staptocht wegens te veel en te druk. Ik kruis de vingers voor mijn compagnon voor het optreden dinsdag. Wat is dat toch?! Mijn kaartclub is ingedommeld. Mijn leerclub slaagt er niet in dit kalenderjaar nog samen te komen. Mijn leesclub Boekenklap ging met de opkomst van het coronavirus ten onder. Datzelfde virus en de daarmee gepaard gaande lockdown inspireerde mijn wederhelft om binnen de lijntjes van het mogelijke een leesclub te starten. Met vier man buiten rond de vuurkorf met een stoofpot pruttelend op het vuur, wijntje erbij en maar kletsen. Een hele avond lang. Mijn ontmoetingsmomenten waren getimed en net genoeg om bij een korte wandeling of koffie to go even af te lopen naast de wandel- en fietstochten en de boeken waar ik echt niet zonder kan. Die laatste zijn als een warm deken maar vaak wil je toch ook eens horen wat ze met anderen hebben gedaan. Ik keek vol bewondering toe hoe de leeslubmannen gelijk met het journaal samen kwamen en uitgebreid en rustig de tijd namen tot de avondklok hen naar bed joeg. Het viel zo goed mee dat ze zijn vermenigvuldigd, de leesclubjes. Eerst was er Lighthouse leest. Dan startte Books before looks. Ze volgen op Goodreads zelfs waar ze zitten in het boek. Niet dat ik bij de pakken blijf zitten. Nu we weer meer mogen heb ik alle lezende vrouwen in mijn omgeving al gepolst of ze mee willen doen. De ene leest niet veel, de andere niet graag, nog iemand alleen in het Engels (wat geen probleem is natuurlijk) en er is er eentje die weer studeert en wel wil maar niet kan, enzovoort. Hebben we echt een nieuwe lockdown nodig om terug tijd te nemen voor onszelf of wat is dat? Vanavond ging ik gewoon naar Delhaize en heb ik lange tijd staan babbelen met een goede kandidate die ik nog niet had gevraagd. Ik bedenk dat ik toch nog niet genoeg moeite heb gedaan. Ze vertelde dat ze heel graag mijn blogs leest en er altijd naar uitkijkt. Daar heb ik nog geen leesclub mee maar het deed me veel plezier dat te horen. Als iemand goesting heeft, spreken we vrijdags om 19:00 gewoon af bij Delhaize. Geen doodle, geen beloftes of engagement gewoon wat bijkletsen. Het is geen club maar misschien wel een goed idee. 


3 gedachten over “Clubjes

  1. Oh Annemie. Woonde je maar in de omgeving van Brugge! Ik ‘snak’ naar lezeressen die hun mening willen delen over boeken. Wat dacht je van een afspraak in het station van Brussel? Gent? Brugge? Oostende ? Of rond een vuurtje in de tuin van symposion? Altijd welkom. Zelfs met overnachting. En breng je vriendinnen mee!

    Geliked door 1 persoon

  2. Misschien moet je erbij zetten wat ze die vrijdag moeten dragen of bij zich hebben om zich te onderscheiden van het winkelend publiek. Een witte roos bijvoorbeeld, of een broodplank. Een broodmes kan ook, maar dat trekt wel heel erg de aandacht en kan onplezante gevolgen hebben. Of nee, doe dit. Vraag als fietsliefhebber of ze een fietsonderdeel of een koerspet met de tekst ‘Jappe, local hero’ willen meebrengen, dan heb je direct een perfect onderwerp voor je eerste en volgende praatclubs. De geboorte van Extra Time Koers, local edition, strictly for women…

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s