Personeelsdag

Recept voor een personeelsdag.

1. Stel een multidisciplinair eventteam samen met vrijwilligers die heimwee hebben naar hun Scouts/- of Chirotijd. Geef de kans om talenten te ontwikkelen.

2. Reserveer een groene locatie in de buurt. In’t staad oef oep de paarking.

3. Besteed uit wat kan. Terwijl je achter het fornuis of aan de afwas staat, kan je niets anders doen. Samen eten is olie voor de vriendschap.

4. Kies voor begeleiding door ervaren monitoren. Laat teams tegen elkaar spelen en kwissen. We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, maar we worden oud omdat we stoppen met spelen

5. Vraag de deelnemers om een persoonlijke inzending (een foto of tekening als kind, een afbeelding van een huisdier, een levensmoto, een beeld van een hobby of vakantiebestemming, een straffe anekdote of nog iets anders). Creativiteit en humor verzekerd. Zoek zelf iets voor wie niets inbrengt. Die zijn er helaas ook. Geef allen een vraagteken om bij de juiste persoon te plaatsen. Laat zoeken en verbinding maken.

6. Zorg voor uitdaging. Schakel mollen in die de opdracht saboteren en competitie in het spel brengen.

7. Verspreid na afloop de foto’s van het event en laat de mensen die er niet waren goesting krijgen om er de volgende keer wel bij te zijn.

Etienne

De voorbije week zag ik in mijn omgeving vier coole gasten kwispelen als jonge honden. Vermoedelijk kwam dat door de muziek die ze samen maken.

Doorgaans laten deze heren weinig van hun emoties zien, nu was er: nervositeit. Ik hou van mensen die voor hun passie gaan en dat is het minste wat je van Lighthousekeeper kan zeggen. Het viertal lag al in mijn bovenste lade. Deze week mocht hun eerste worp, het album Etienne, helemaal bovenop de kast.

Een CD uitbrengen dat doe je niet elke dag. Er moet heel wat ge-weet-ik-veeld vooraleer je je zelfgemaakte muziek op een schijfje vereeuwigt. Gelukkig ben ik een dankbare luisteraar. Als niemand anders de plaat verwisselt, blijf ik hem horen. Als je iets produceert, wil je dat er wat mee gebeurt. Bedoeling is om toch een beetje uit de kosten te geraken. Al was het maar om het schuldgevoel te verminderen nadat er in de gezinspot is gegraaid.

Bij de geboorte van een CD hoort een releaseconcert en dus werkten ze naar iets dat hopelijk een climax zou worden. Een gekend jeugdhuis en een jonge crew met handmade T-shirts maakten de setting compleet. De opkomst overtrof de stoutste dromen. Het optreden was bijzonder goed. De after party ook. De day after mag er wat mij betreft eentje zijn zonder zwart gat. Doe zo verder mannen. Jullie zijn goed bezig.